Χαμηλό, υψηλό ή μεσαίο; Ποιο είναι το πορώδες των μαλλιών σας; Αν δεν γνωρίζετε ακόμα, ελέγξτε το το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να προσδιορίσετε το πορώδες των μαλλιών σας για να επιλέξετε ένα κατάλληλο λάδι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φροντίσετε το κρανίο σας. Δείτε και μόνοι σας!

ΜΑΛΛΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Ο πιο όμορφος τύπος μαλλιών που όλοι μας θέλουμε. Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους είναι λαμπερά, λεία, καλά ενυδατωμένα και ελαστικά καθώς επίσης δεν φριζάρουν. Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν χάνουν την υγρασία. Μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας και να μοιάζετε σαν μόλις να βγήκατε από το καλύτερο κομμωτήριο. Μπορείτε να τρέξετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά και είστε έτοιμοι για τη νυχτερινή έξοδο.

Επιπλέον, τα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν μπερδεύονται. Το βούρτσισμα δεν παίρνει καθόλου χρόνο. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο τύπος μαλλιών είναι δύσκολος στο styling. Προσέξτε να μην τα επιβαρύνετε με μάσκες και μαλακτικά.

Επιπλέον, θυμηθείτε να καθαρίζετε τακτικά αυτό τον τύπο τρίχας. Προφανώς, η αφαίρεση σιλικόνων και άλλων παχύρρευστων τύπων είναι χρονοβόρα. Γιατί; Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους έχουν κλείσει τα επιδερμίδια που δεν θα αφήσουν καμία ουσία και νερό να μπει. Μερικές φορές, πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές, αν θέλετε να τα καθαρίσετε.

ΜΑΛΛΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Δυστυχώς, αυτός ο τύπος μαλλιών είναι ο χειρότερος. Κατεστραμμένα, ξηρά και αδύναμα. Τα άκρα των μαλλιών σπάνε εύκολα, τα μαλλιά είναι εύθραυστα, θαμπά και άκαμπτα. Το ντεκαπάζ, το ίσιωμα, το βάψιμο αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση των μαλλιών υψηλού πορώδους. Από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να φτιάξετε αυτό το είδος των μαλλιών. Δυστυχώς, η θερμότητα που παράγεται από εργαλεία styling βλάπτει τη δομή των μαλλιών και επιταχύνει την εξάτμιση του νερού και της κερατίνης. Προκαλείται από ιδιαίτερα ανυψωμένα επιδερμίδες.

Όταν εφαρμόζετε κάποια προϊόντα σε μαλλιά υψηλού πορώδους, απορροφώνται πολύ γρήγορα. Αυτός ο τύπος μαλλιών επίσης απορροφά εύκολα την υγρασία από τον αέρα. Κατά συνέπεια, φριζάρει ακόμα πιο εύκολα. Τα μαλλιά μπλέκονται λόγω των ανυψωμένων επιδερμίδων. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό ενυδάτωσης κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά υψηλού πορώδους. Διαφορετικά, θα είναι ξηρά και τραχιά.

Τα μαλακτικά (έλαια και σιλικόνες) είναι τα πιο αποτελεσματικά στην περιποίηση μαλλιών υψηλού πορώδους. Η τακτική θρέψη και η χρήση ελαίων σε υγρά μαλλιά θα είναι επίσης χρήσιμα. Πρέπει να αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία, τις υπεριώδεις ακτίνες, τον άνεμο, το αλμυρό και χλωριωμένο νερό, το γρήγορο και σκληρό χτένισμα. Αφήστε τα προϊόντα που περιέχουν βότανα, πρωτεΐνες, αλκοόλ, υγραντικά και παραφίνη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λεπτά λαστιχάκια. Αν τα μαλλιά σας είναι υψηλού πορώδους, αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών κλιπ και τραχιών πετσετών.

ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Αυτός ο τύπος μαλλιών συνδυάζει τις ιδιότητες χαμηλού και υψηλού πορώδους. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα μαλλιά μεσαίου πορώδους έτσι ώστε να γίνουν λεία και λαμπερά. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το πορώδες του με τακτικό βάψιμο, στέγνωμα με πιστολάκι, ίσιωμα και χρήση ακατάλληλων προϊόντων. Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους είναι συνήθως κυματιστά ή ίσια. Η υγραδία τα κάνει να φριζάρουν αμέσως (όπως στην περίπτωση υψηλού πορώδους), αλλά είναι πιο επιρρεπή στο styling από ότι τα χαμηλά πορώδη μαλλιά.

Όταν θρέφετε μαλλιά μεσαίου πορώδους, χρησιμοποιήστε λάδια που περιέχουν ωμέγα-3, ωμέγα-6 ή ωμέγα-9 οξέα. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν SLS κατά καιρούς μόνο, χλιαρό νερό στο λούσιμο, μαλακτικό με σιλικόνες, πρωτεΐνες και μαλακτικά. Οι μάσκες και τα καλλυντικά βούτυρα θα είναι επίσης χρήσιμα.

Σταματήστε να σγουραίνετε, να στεγνώνετε με πιστολάκι και να ισιώνετε. Αν δεν μπορείτε χωρίς πιστολάκι, χρησιμοποιήστε ένα που έχει μια κρύα ροή αέρα και ιονισμό. Βουρτσίστε αυτό τον τύπο τρίχας μόνο μετά την εφαρμογή ενός κοντίσιονερ ή αμέσως μετά την πλύση των μαλλιών. Κρύψτε τα μαλλιά σας με ένα καπέλο το χειμώνα και εφαρμόστε λίγο μετάξι στα άκρα μαλλιών για προστασία. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι στεγνά πριν πάτε για ύπνο και πιάστε τα ή κάνετε μια πλεξούδα. Κόψτε τις άκρες των μαλλιών κάθε δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο, θα απολαύσετε πιο όμορφα και υγιή μαλλιά.

ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΩΔΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Κάθε τύπος μαλλιών θα πρέπει να φροντίζετε με τον κατάλληλο τύπο λαδιού. Το λάδι καρύδας, το φοινικέλαιο, το λάδι από λιναρόσπορο, το καστορέλαιο, το ηλιέλαιο και το βούτυρο shea είναι τα καλύτερα για μαλλιά χαμηλού πορώδους. Το λάδι argan, το λάδι macadamia, το λάδι jojoba, το σησαμέλαιο, το έλαιο ρυζιού και το λάδι γλυκού αμυγδάλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεσαία πορώδη μαλλιά. Λάδι σόγιας, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, έλαιο κολοκύθας, λάδι ροδάκινου, έλαιο αβοκάντο και λάδι από λιναρόσπορο για υψηλά πορώδη μαλλιά.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ;

 

1. Πόση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσουν τα μαλλιά σας;

Απάντηση: Τα υψηλά πορώδη μαλλιά στεγνώνουν πολύ αργά, τα μεσαία πορώδη σε 3 ώρες περίπου, και τα χαμηλά πορώδη σε 2 ώρες.

2. Είναι εύκολο να βρέξετε τα μαλλιά σας;

Απάντηση: Τα υψηλά πορώδη πολύ εύκολο, τα χαμηλά πορώδη ακριβώς το αντίθετο. Τα μεσαία πορώδη μαλλιά απορροφούν το νερό αρκετά εύκολα.

3. Είναι εύκολο να φτιάξετε τα μαλλιά σας;

Απάντηση: Τα μαλλιά υψηλού και μεσαίου πορώδους είναι επιρρεπή στο styling. Τα χαμηλά πορώδη μαλλιά είναι δύσκολα στο styling.

4. Είναι τα μαλλιά σας μαλακά και απαλά στην αφή;

Απάντηση: Αν είναι, έχετε μαλλιά χαμηλού πορώδους. Τα υψηλά πορώδη μαλλιά είναι χονδροειδή και τραχιά, ενώ σε περίπτωση μέτριου πορώδους, μερικά μαλλιά είναι ομαλά, άλλα είναι τραχιά.

5. Τα μαλλιά σας φριζάρουν εύκολα;

Απάντηση: Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν φριζάρουν ποτέ. Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους γίνονται έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. όταν ο αέρας είναι πολύ υγρός). Τα υψηλά πορώδη μαλλιά είναι συνεχώς φριζαρισμένα.

6. Πως είναι τα άκρα των μαλλιών σας;

Απάντηση: Τα υψηλά πορώδη μαλλιά έχουν διαχωρισμένα άκρα, τα χαμηλά πορώδη έχουν υγιή άκρα. Εάν τα μαλλιά μεσαίου πορώδους λαμβάνουν ακατάλληλη φροντίδα, τα άκρα των μαλλιών τους μπορεί να σπάσουν.

7. Βάφετε, στεγνώνετε με πιστολάκι ή θερμαίνετε τα μαλλιά σας;

Απάντηση: Αν το κάνετε, τα μαλλιά σας είναι υψηλού πορώδες. Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους βάφονται και στεγνώνουν με πιστολάκι σπάνια.