Δεν υπάρχει μανιακός μαλλιών που θα άντεχε χωρίς λάδι μαλλιών. Αυτή η περιποίηση μαλλιών είναι τόσο σπουδαία που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα, ξηρά, χωρίς λάμψη ή πέφτουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλλυντικό λάδι. Σίγουρα θα επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν το πιστεύετε; Χρησιμοποιήστε ένα λάδι και δείτε και μόνοι σας.

Έλαια μαλλιών – αρχαίο τελετουργικό ομορφιάς

Παρόλο που τα έλαια μαλλιών είναι εξαιρετικά δημοφιλή και αποτελεσματικά, οι περισσότερες γυναίκες τα χρησιμοποιούν ακόμα με λάθος τρόπο. Αυτός ο τύπος περιποίησης μαλλιών και τριχωτού δεν είναι καθόλου δύσκολος. Συνίσταται η εφαρμογή μιας κατάλληλης ποσότητας ενός ελαίου που ταιριάζει με το πορώδες των μαλλιών μας. Το τελετουργικό είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από τις αραβικές και ινδικές γυναίκες για πολύ καιρό. Αν σας αρέσουν οι ταινίες Bollywood, θα έχετε δει αυτές τις γυναίκες και τα όμορφα μαλλιά τους. Δεν θα σας άρεσε να έχτε την ίδια (ίσως ακόμα και καλύτερη) κόμμωση; Πριν ξεκινήσετε τη χρήση ελαίων μαλλιών, διαβάστε για τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν από τους μανιακούς. Αποφύγετε τα!

1. Χρήση πριν το λούσιμο

Η εφαρμογή ενός ελαίου σε βρώμικα μαλλιά και κρανίο είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Όταν τα μαλλιά σας καλύπτονται με μους μαλλιών, σπρέι και σιλικόνες, ενώ το σμήγμα και η σκόνη έχουν εγκατασταθεί στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και το καλύτερο λάδι θα αποτύχει. Δεν υπάρχει καλλυντικό που μπορεί να διεισδύσει μέσα από ένα τέτοιο στρώμα ακαθαρσιών. Είναι σημαντικό τα ενεργά και θρεπτικά συστατικά να απορροφώνται στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια της θεραπείας των μαλλιών. Ως εκ τούτου, πρέπει να πλένετε καλά τα μαλλιά σας πριν από κάθε θεραπεία. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν καθαρισμού με SLS (λαουρυλοθειικό νάτριο).

2. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα λαδιού

Το περισσότερο δεν είναι απαραιτήτως καλύτερο. Η μικρή ποσότητα λειτουργεί καλύτερα στην θεραπεία μαλλιών. Η εφαρμογή μιας τέτοιας δόσης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή ιδέα. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν εφαρμόζετε υπερβολικό λάδι; Πρώτα απ’ όλα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μπορεί να γίνουν λιπαρά επειδή οι σμηγματογόνοι αδένες θα παράγουν περισσότερο σμήγμα. Δεύτερον, πρέπει να πλένετε τα μαλλιά δύο φορές για να απομακρύνετε το υπερβολικό έλαιο και να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό σαμπουάν καθαρισμού που μπορεί να κάνει ξηρά τα μαλλιά και το κρανίο.

3. Νομίζετε ότι το χαμηλό πορώδες δεν χρειάζεται έλαια

Έχετε άδικο! Τα χαμηλά, μεσαία και υψηλά πορώδη μαλλιά χρειάζονται τακτική θεραπεία με λάδι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τα μαλλιά σας είναι χαμηλού πορώδους, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το λάδι όσο συχνά θα το χρησιμοοποιούσατε για μαλλιά υψηλού πορώδους. Τα έλαια μαλλιών προστατεύουν τα μαλλιά χαμηλού πορώδους από τις ακτίνες UV, τη θερμότητα των εργαλείων styling, βλαβερές ουσίες και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το χτένισμα θα είναι ευκολότερο και το στέγνωμα πιο γρήγορο. Η χρήση ελαίων σε μαλλιά χαμηλού πορώδους έχει ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό. Ομαλοποιεί και κλείνει τις επιδερμίδες των μαλλιών, έτσι ώστε να μην αυξηθεί το πορώδες.

4. Έχετε επιλέξει λάθος λάδι

Η χρήση λάθους ελαίου δεν θα φέρει αποτελέσματα στα μαλλιά. Μπορεί ακόμα να επιδεινώσει περισσότερο την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα έλαια μαλλιών; Πρώτον, προσδιορίστε το πορώδες των μαλλιών σας. Υπάρχει χαμηλό πορώδες (υγιή, λαμπερά και λεία μαλλιά), υψηλό πορώδες (ξηρά, σγουρά και χαλασμένα μαλλιά) και μεσαίο πορώδες (συνδυασμός χαμηλής και υψηλής πορώδους τρίχας). Χρησιμοποιήστε κορεσμένα έλαια και καλλυντικά βούτυρα για την περιποίηση μαλλιών χαμηλού πορώδους. Θρέψτε τα μαλλιά υψηλού πορώδους με πολυακόρεστα έλαια. Τα μονοακόρεστα έλαια είναι ιδανικά για μεσαίο πορώδες.

5. Μόνο το λάδι δεν είναι αρκετό!

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, πέφτουν, το τριχωτό της κεφαλής είναι κόκκινο και έχετε φαγούρα, η θεραπεία με λάδι μαλλιών χρειάζεται κάποια υποστήριξη. Χρησιμοποιήστε άλλα προϊόντα στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας. Μάσκες, μαλακτικά, ορούς και μους. Θυμηθείτε ότι τα κύρια συστατικά των καλύτερων προϊόντων είναι φυσικά. Πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να δοκιμάσετε καλλυντικά με εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων, βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και άλλες ουσίες ρύθμισης (κερατίνη, βιοτίνη ή συστατικά ενυδάτωσης).

6. Καμία από τις μεθόδους λίπανσης τρίχας δεν αποδείχθηκε επιτυχής;

Πρέπει να υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που δεν δοκιμάσατε ακόμα. Γυναίκες μοιράζονται τις εμπειρίες τους με διάφορα έλαια μαλλιών και τους αρέσει να λένε στις υπόλοιπες γυναίκες πως γίνεται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εφαρμογής ελαίων. Μπορείτε να απλώσετε το προϊόν σε καθαρά, στεγνά ή υγρά μαλλιά. Το λάδι μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μετά από στέγνωμα για να φτιάξετε τα μαλλιά σας και ως τελικό προϊόν. Λειτουργεί άριστα όταν το προσθέτετε σε μάσκες και μαλακτικά.